New posters for Django series

V-am povestit prin noiembrie că am realizat fotografiile de promovare necesare serialului Django, produs de Canal+ și Sky. La momentul respectiv, serialul nu fusese lansat, dar am avut acces la un prim poster. Între timp, serialul e live pe ambele rețele (Sky & Canal+) și se află în plină promovare. În acest context au apărut fotografii de poster noi. 

Cu siguranță, un astfel de proiect poate fi considerat un adevărat “dream job” pentru orice fotograf. Nu doar că este vorba despre un proiect mare, în spectrul pe care îl oferă de obicei fotografia, dar e și o ocazie de a întâlni oameni faini sau situații care să ducă la oportunități noi. În contextul acesta, pot să mă laud cu faptul că i-am fotografiat pe actorii Noomi Rapace, Matthias SchoenaertsLisa Vicari și pe Nicholas Pinnock.

Poster Django în versiunea Sky

Se pare că cele două rețele care au produs serialul, Canal+ și Sky, au ales să meargă cu layout-uri și graphic design diferit pentru materialele de promovare. Posterele arată cu totul diferit, atât în abordare cât și în realizare. Versiunea Sky se prezintă sub forma unui colaj complex destul de des întâlnit în cinematografia americană, cu o scenă peisaj în partea de jos a imaginii și cu grupul de actori proiectat pe cer. Versiunea Canal+ se apropie mai mult de layout-ul unui western clasic, cu o temă minimalistă și stilizată a “soarelui arzător”, ei lansand atât o fotografie de grup, cât și postere individuale. Un alt amănunt interesant e faptul că versiunile Canal+ menționează numele meu direct pe afiș, lucru mai puțin obișnuit în industrie, datorat probabil cutumei sau legislației franceze. Posterul Sky nu prezintă o astfel de mențiune.

Imaginile au apărut pe paginile de web ale respectivelor rețele (aici si aici), precum și în diverse publicații cu profil cinematografic.

Mulțumesc Andrei Boncea și Frame Film pentru această foarte frumoasă oportunitate fotografică de care am avut parte.

“Like it”, if you like it.