A portrait that is making history

Se pare că măcar un portret fotografiat de mine are șanse să intre în istorie, cel puțin așa îmi place să înțeleg din contextul în care o fotografie realizată de mine cu Ilie Năstase a intrat în expoziția “Istoria României în 100 de portrete” prezentată de Art Safari.

Expoziția este curatoriată de Cornel Ilie și este realizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, susținută de Institutul Cultural Român și prezintă portrete ale unui număr impresionant de personalități românești din toate timpurile. Organizatorii spun că expoziția pune împreună: “Regi, regine, conducători de țară, politicieni, sportivi, oameni de cultură și știință, precum și alte personalități marcante din România…”

Portretul pe care i l-am făcut lui Ilie Năstase a fost realizat în februarie 2013 pentru un interviu pe care acesta l-a acordat revistei Esquire. Ulterior, un print în ediție limitată al acestei imagini a fost vândut la o licitație de artă contemporană Art Mark din 2022. Acest print, care face parte dintr-o colecție privată, este expus acum în expoziție.

Expoziția “Istoria României în 100 de portrete” poate fi văzută în cadrul Art Safari, la Palatul Dacia-România, Lipscani 18-20, București, până pe data de 28 iulie 2024.

Leave a Reply