Dulcea propaganda

Este timpul experimentelor, așa că mai avem unul. De data asata e propagandistic și dulce. Am realizat următoarea piesă: câteva prăjituri Tiramisu decorate, așa cum exemplifică fotografiile, cu întruchiparea principalului simbol al comunismului românesc, portretul lui Nicolae Ceaușescu.


Unii vor întreba “de ce”, așa că trebuie să le răspund că “piesa” asta face parte dintr-un proiect mai amplu ce susține ideea că abordările propagandei comuniste, în promovarea liderului suprem și a doctrinei, nu sunt în esență diferite de instrumentele pe care le folosește publicitatea în a promova consumerismul sau ideea de consum. Cu alte cuvinte, orice reclamă, trecând de brand-uri și produse, promovează un singur lucru, consumul. Proiectul are mai multe componente pe care le voi prezenta, pe rând, în zilele următoare.

Revenind la experimentul de față, este de fapt o încercare de transformare a imaginii lui Ceaușescu într-un brand, pregătit să evolueze conform regulilor economiei de piață. Pe de altă parte, este vorba și de o artă de consum, într-un sens direct. Aceaste cupe au fost literalmente consumate, în cadrul unui eveniment.

“like” it if you like it!