Am realizat săptămânile trecute o Carte de Colorat un pic altfel. Fiecare pagină reproduce același contur, o imagine simbol a dictatorului român tipărită pe 60 de pagini. Evident, fiind vorba de o carte de colorat, ea trebuie colorată. Câteva dintre pagini au fost deja desenate de către cei ce au răsfoit-o.
Cu alte cuvinte, avem posibilitatea de a ne imagina propriul dictator, folosind ca suport repere ale unui simbol arhicunoscut. Ceaușescu e doar un motiv, un fundal difuz. Desenele, straturile de culoare ce vor fi aplicate, ele reprezintă de fapt obiectul demersului.
Din punctul meu de vedere, simbolul tratat astfel subliniază modul în care cei tineri, născuți după Revoluție, se raportează la dictatură și comunism.
Mai jos, câteva imagini cu cele mai interesante dintre desenele pe care le-au realizat cei ce au văzut cartea, precum și câteva imagini de la evenimentul unde s-a întâmplat acest lucru.
In definitiv fundalul nu pare sa conteze prea tare. Multi par sa scoata in prim plan preferintele proprii legate de culoarea in sine. Sa fie oare datorat faptului ca “coloratorii” sunt mult prea tineri pentru a asocia fundalul unei epoci?