A mai disparut o casa. Detalii la Radu Oltean pe blog.
Amintiri din ’41 – Episodul 2
Fotografiile făcute de nemţi în Bucureştiul anilor 40 sunt deja un never ending story. Am găsit o noua serie de imagini interesante. Realizate undeva in perioada 1941-1944 fotografiile au o doza importanta de subiectivitate. Ele prezintă oraşul asa cum este, nici mai urat, nici mai frumos decât in realitate. Spre deosebire de cărţile postale din acea perioada pe care le putem suspecta de o uşoara cosmetizare. Continuare pe muzeuldefotografie.ro
Am lansat muzeuldefotografie.ro
Website-ul vine ca o initiativa naturala in urma interesului crescand in privinta subiectelor legate de fotografie veche si fotografie in general. Nu este vorba de vreo formula academica sau de un demers oficial ci mai degraba o initiativa izvorata din pasiune pentru fotografie.
Deocamdata muzeuldefotografie.ro se bazeaza exlusiv pe colectia si pe alte materiale publicate pe blog-ul meu. Sper ca in timp acest lucru sa se schimbe si sa devina o comunitate importanta.
Mai mult detalii la muzeuldefotografie.ro
“Proiectul 112” la Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava
Am o veste buna pentru cei din Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava. Proiectul 112 ajunge la voi in oras.
Continue reading ““Proiectul 112” la Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava”
Modesta drama a unei case modeste
“Villa Bossa” nu este chiar o vila in adevaratul sens al cuvantului, cel putin nu dupa criteriile Bucurestiului interbelic. Este o casa obisnuita, este frumusica, curata, decenta dar mai ales iubita. Dl. Bossa, neamt de origine, a facut probabil eforturi serioase sa o construiasca. Si este mandru, arata asta in poarta intredeschisa. S-au adunat pentru o fotografie. Nu au uitat pe nimeni: el, sotia cu copilul, femeia ce ingrijeste, pisica alba si… casa. Da, casa.
I love this picture!
Am găsit o fotografie ce îmi place foarte mult. Este realizata prin 50-60 în Piaţa Universităţii cu o abordare destul de originala, prin parbrizul unui automobil. Din păcate autorul nu este mentionat.
Decembrie patruzeci
Colecţia mea s-a mai îmbogăţit cu patru noi imagini realizate de militari germani în Bucureşti. Daca astăzi la 1 decembrie sărbătorim ziua naţionala, la 1 decembrie 1940 (asa cum sunt datate imaginile) singura sărbătoare o reprezenta defilarea blindatelor naziste prin capitala.