Daca tot v-au placut atat de mult fotografiile din 1964 (6279 vizitatori unici in primele 47 de ore), revin cu doua panorame din 1962 de data asta. Nu sunt nici pe departe atat de interesante precum fotografiile americanului dar cred ca sunt binevenite. Pe langa reclame, trafic, sarme mai merita mentionat ca anul 1962 pare a fi fost an electoral. Pe cladirea Atenee Palace este scris “Traiasca Candidatii FOR FDP” (thx. gruia)
O zi a recordurilor – Update!
Nu mi-am imaginat ca fotografiile din aticolul “1964 sau Un american la Bucuresti“, vor trezi un asemenea interes. Intuitia mi-a spus ca va fi un material destul de popular dar orice estimari au fost cu mult depasite.
Blog-ul inregistreaza record dupa record. La nici 48 de ore de cand a fost publicat, articolul a obtinut nu mai putin de 5705 de vizitatori unici. De fapt intreg site-ul a integistrat date fara precedent, 7654 vizitatori unici si 12888 hituri (vizitatori unici + cei ce au revenit). In condtiile in care media se afla pe la 600 unici pe zi, diferenta este evidenta. Peste 70 de comentarii in acelasi interval de timp reprezinta un alt record.
UPDATE! Revin cu cifre dupa o saptamana. Avem 24509 vizitatori unici pentru “1964 sau Un american la Bucuresti“. In acest moment este cel mai comentat aricol al blogului. Interesant este ca numarul de vizite pe zi este mai ridicat acum decat in primele zile ale publicarii.
1964 sau Un american la Bucuresti
Am descoperit ceea ce pot numi o micuta comoara, am gasit cateva fotografii facute de un cetatean american in Bucurestiul anului 1964. Fotografiile se prezinta sub forma unor diapozitive stereografice, lucru cu atat mai interesant. Nu par facute de un profesionist dar puse cap la cap imaginile se transforma intr-un reportaj de calitate.
“Street view”… made in Romania
Sa nu mai spuneti ca romanii nu fac lucruri bune. Va mai amintiti de Google Street View? Acum avem si noi unul al nostru. Se numeste NORC si il gasiti la www.norc.ro.
Este inca in stadiul beta dar acopera atat Bucurestiul (cred ca centrul este acoperit mai bine de 80%) cat si Ploiesti si Valea Prahovei, Constanta si litoralul, Brasov si Poiana Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Pitesti, Târgoviste. Daca nu este destul, mai avem: Viena, Praga, Brno, Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra, Varsovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw si Moscova iar din comunicatul de presa inteleg ca este o initiativa 100% romaneasca la care se lucreaza deja de un an si jumatate.
Fotografii de vanzare!
Daca vreti sa cumparati fotografii in editie limitata, acum se poate. Exista galeria Karousel pe strada George Calinescu 5A, zona Dorobanti in Bucuresti, ce are astfel de printuri de vanzare. Printre imaginile unor cunoscuti fotorafi din Romania sau de afara, gasiti si patru imagini realizate de mine. So, shopping placut.
Cu baietii in ’44
Imi place imaginea asta, are un aer special. Este exact ca o amintire din tabara, marea excursie a nemtilor prin Europa. Se pare ca Cercul Militar a fost foarte atragator pentru armatele germane, tinand cont de o fotografie cu 20 de ani mai veche.
O expunere onoranta
In data de 16 decembrie 2008 la sediul Ministerului de Externe Francez din Paris a avul loc, in prezenta unor oficali ai ambasadelor tarilor UE, o receptie organizata de Asociatia Bienvenue en France pentru a marca incheierea mandatului francez la presidentia Uniunii Europene. Evenimentul a fost completat si de o expozitie de arta cu opere propuse de fiecare ambasada in parte. Reprezentatii Romaniei au ales sa expuna fotografia de mai sus realizata de mine in 2003.
Printul, cu dimensiunea 150 x 124 cm, face parte din seria “People I Know” si a mai fost expus la Nantes in noiembrie 2007 si Paris in aprilie 2008. Seria “People I Know” a fost expusa in Bucuresti in aprilie 2005.