Palatul Bragadiru (panoramic view 08)

preview8.jpg

Zilele trecute am revenit intr-o locatie deosebita. Am profitat de ocazie si am facut cateva fotografii. Panorama de mai sus e realizata din 89 de imagini individuale si cred eu ca este suficient de interesanta pentru a fi postata aici.  Sigur, mai interesanta decat panorama este cladirea in sine asa ca am cautat si cateva informatii despre ea.

Compusa dintr-o spectaculoasa sala de bal , o biblioteca, numeroase camere si magazine la parter, Platatul Bragadiru este o structura impresionanta. Constructia inceputa in jurul anului 1905, a fost amenajata pe un teren aflat in apropierea Fabricii de Bere Bragadiru si a fost conceputa de catre Dumitru Marinescu Bragadiru, ca un palat cultural.

Atunci cand regimul comunist a nationalizat intreaga industrie romaneasca. Palatul Bragadiru a fost redenumit Casa de Cultura Lenin. Sala mare a fost folosita drept teatru si cinematograf.

Scapata ca prin minune de demolarile masive ce au avut loc cu ocazia construirii centrului civic (constructiile comuniste se afla la cativa metrii de ea), cladirea a supravietuit in conditii foarte bune pana in zilele noastre. In anul 2003 descendentii lui Bragadiru au revendicat imobilul si l-au redobandit conform titlului emis de Primarie. In prezent, locatia este folosita ocazional pentru diferite evenimente, inclusiv sedinte foto ;)

Mai multe despre Dumitru Marinescu Bragadiru gasiti aici.

low_res ~ 2,25MB  – hi_res ~ 31,8MB

9 Replies to “Palatul Bragadiru (panoramic view 08)”

  1. Salut Alex,

    Am si eu doua intrebari, relativ la panoramele pe care am vazut ca le-ai realizat in ultima vreme.
    Ce tool ai folosit ptr stitching?
    Ai folosit un view camera pentru a obtine imagini cu cat mai putine distorsiuni?

    89 de imagini? Impresionant de-a dreptu’.

    Numai bine,
    Dan

  2. Ptgui . E foarte tare programul trebuie sa il incercati .. din pacate in versiunea trial nu reusesti sa te folosesti de ele din cauza textului adaugat in “watermark” peste panorama ta de “milioane”. Am voie sa cer aici un cd key pe adresa de mail ?

  3. Din nefericire, zona e moarta, cu maidanul Academiei vis-a-vis si o Cale a Rahovei mult scurtata cu ocazia demolarilor. E foarte pustiu pe-acolo, am fost si eu sa fac niste poze. Totusi, cafenelele de la parterul palatului sunt inchise.

  4. Din pacate, foarte putini bucuresteni au auzit de aceasta cladire, monument de arhitectura, construita la 1905 de Dumitru Marinescu-Bragadiru, aflata pe Calea Rahovei nr. 147, exact in spatele cladirii de tip nord-coreean Casa Academiei.
    N-am banuit ca e atat de bine amenajata la interior.
    Poate zona va fi reabilitata prin demolarea Fabricii de Bere Rahova si construirea unui complex comercial gen Mall.

Comments are closed.