Again for those who know the Bucharest very well and are old enough to remember (this is not my case:)), this is the old Unirii Square with Hanul lui Manuc in the background and Unirii Market in the left. Almost everything is gone now, except some buildings from Halelor Street like Hanul lui Manuc and the old hairdresser’s shop from the corner (this old hairdresser’s shop it is still a hairdresser’s shop these days). The pictures are made by my father, Pompiliu Galmeanu in 1967   Â
5 Replies to “Unirii Square in 1967”
Comments are closed.
I remember those days…:)
Nice work, congratulations!
Hanul lui Manuc e de fapt o cladire reconstituita. Nu stiu daca pe locul acela ramasesera mai mult decat urme, fundatii vechi, pivnite, ziduri sau poate nici atat.
Se vede o hala mare si o piata centrala deschisa. Piata era piata, cum scrie la carte, cu gaste, zarzavaturi etc pe un loc foarte vechi, cu aceeasi destinatie de cand e orasul. Tot acolo era si “piata de flori”, un loc populat de tiganci cu fuste inflorate si cosuri mari. Piata de flori era in jurul unui fel de turnuletz cu geamuri. Eram prea mic sa-mi amintesc la ce folosea turnuletzul, dar acolo era capul unei linii de travai. Totul in mijlocul unei forfote orientale, drept in buricul tirgului. Piata avansa binisor si continua si in spate, pe Splai.
La data cand e luata imaginea (probabil intr-o zi de sarbatoare ca prea e liniste) comertul era restrans, mai mult in hala si in dreapta acesteia unde se vad tonetele cu acoperis. Piata de flori nu mai exista.
N-as zice ca am nostalgia patrunjelului si cepei pe post de “centru civic”.
Dar nici fîntini de ciment fara apa si nici reclame acoperind fatadele nu ma entuziasmeaza estetic.
multumim de informatie…interesant post….
Minunate postări !
Am găsit – aşa-zicând întâmplător… o sursă de imagini bucureştene “rare” din anii 60, mai precis din septembrie 1961. Nu sunt propriu-zis fotografii, ci e un filmuleţ,, făcut de British Pathe (de fapt sunt resturi, bucăţele nepublicate de la alt filmuleţ care, acela, a fost publicat…), însă de la pagina pe care e afişat filmuleţul se pot obţine foarte uşor cadre separate, sau stop-cadre (stills, cum le zic ei), decupate la interval de o secundă (sau, după dorinţă, de 5 sec. etc….) din filmuleţ, şi care sunt de relativ bună calitate, ca imagini statice.
Mă grăbesc să vă comunic link-ul în chestiune, ca fiind — prin blogul dvs. — “depozitarul” şi “administratorul” cel mai autorizat, prestigios şi, probabil, cunoscut al vechilor imagini bucureştene:
http://www.britishpathe.com/record.php?id=701
Cu admiraţie, cele mai bune gânduri !