Cu ochii pe peretii lumii – despre expozitie.

Daca imi urmariti contul de Instagram @alexgalmeanu, probabil ca stiti deja ca stau destul de mult cu ochii pe pereti. Ok, nu chiar pereti, ci fatade de cladiri, dar in esenta, tot pereti. La un moment dat, va povesteam ca seria asta o sa devina “blestemul” meu, in sensul ca, fotograf de portret fiind, colectia de fatade a devenit una dintre cele mai virale chestiuni pe care le-am facut pana acum.

Totul a inceput in 2014, iar de atunci am adunat peste 200 de imagini in aceasta serie, din tari de pe patru continente. Pana saptamana trecuta seria a fost una exclusiv digitala, dar pentru ca, in general, fotografiiilor le sta mai bine printate, iar cei de la Qreator by IQOS mi-au oferit oportunitatea, am expus o parte dintre imagini intr-un eveniment dedicat, in Bucuresti.

O sa intrebati ce face un fotograf de portet cu ochii pe pereti, unde sunt oamenii? Pentru mine, chiar daca pare un proiect de arhitectura sau poveste despre geometria unor constructii, este mai degraba o incercare de documentare a ceea ce numesc eu “unitate de locuit”, adica spatiul destinat fiecarui om din aceste conglomerate, asa cum poate fi el imaginat din exterior. Am cautat dimensiunea umana, tot ceea ce imi poate trece prin minte vazand aceste fatade ca pe niste module standardizate pentru lucrat si locuit, in care ocupantii au o viata proprie, intr-un contrast cu exteriorul care este, mai de fiecare data, uniform si repetitiv.  Intreaga serie este un proiect despre viata, in care nu fotografiez oameni, dar documentez urmele lasate de acestia, reale sau imaginare.

Evenimentul a fost un succes, iar Qreator by IQOS o gazda minunata. Mai jos puteti vedea fotografii de la eveniment, imagini publicate pe Instagram de catre cei prezenti, precum si un mic reportaj realizat de cei de la Apropo TV.

“Like it” if you like it