O nouă provocare: Portret la lumina Lunii

Me by Mihnea Ratte

Probabil vă aduceți aminte de provocarea pe care Canon România mi-a lansat-o în primăvară, ocazie cu care am realizat câteva portrete spectaculoase la lumina unor lumânări. Uite că nu a trecut prea mult și Canon a revenit cu o nouă provocare, de data asta am fost invitat să ies din studio și să fotografiez la lumina Lunii… Moonlight, cum îi zice englezul.

Evident, nimic nu e simplu atunci când sunt șanse să fie complicat. Am ales special o perioadă cu Lună plină, în așa fel încât să maximizăm singura resursă de lumina pe care am hotărât să o folosim. Drept urmare, am căutat un loc suficient de întunecos încât doar Luna să conteze și ne-am pregătit și armele, două oglinzi de dimensiuni mai mari și camera foto EOS 5D Mark IV pusă la dispoziție de Canon. Toate bune și frumoase… în afară de vreme. Știți voi vara asta românească în care a plouat în fiecare zi, asta ni s-a întâmplat și în ziua shooting-ului, practic Luna a răsărit din mijlocul unei furtuni, dar a răsărit și a și stat suficient pe cer, cât să ne facem noi treabă.

Ne-am luptat cu vremea, ne-am luptat și cu beznă, dar cel mai mult ne-am luptat cu țânțarii. Nu orice țânțari, ci exemplare cu personalitate, complet neimpresionate de arsenalul de substanțe cu care am crezut noi că ne-am înarmat.

Las câteva fotografii de culise aici, așa de atmosferă. În trei, patru zile o să vă arăt și rezulatul final. Revin.