Canon – Come and see

Canon - Come and seeFotografia este un instrument puternic, se spune ca aparatul foto nu minte niciodata. De la aparitia ei, aceasta inventie nu a incetat sa uimeasca. Pe langa componenta tehnica, fotografia va prezenta intodeauna si o dimensiune psihologica. O imagine este cu siguranta un document (o dovada a unui eveniment intamplat, a existentei unor persoane, a inergistrarii unor fenomene culturale, sau a unor realitati sociale), dar este mai degraba o fereastra subiectiva, un esantion din personaliatea fotografului. Fotografia nu este obiectiva, ci se afla in stransa relatie cu autorul ei. Nu vedem doar o imagine, ci gandul si determinarea fotografului, drumurile si cautarile acestuia. Fotografia expusa publicului este o invitatie spre a privi cu ochi si intelepciune de fotograf.

Fotografia este parte din viata mea si acest lucru nu mai este de mult o surpriza pentru cei ce imi urmaresc cariera. :) N-ar fi exagerat sa spun ca de fiecare data cand realizez o imagine, ii invit pe cei care o privesc sa faca parte din lumea mea. Practic, prin intemediul fotografiilor, deschid o poarta catre modul in care eu inteleg lumea.

Fotografia este cu adevarat democratica, asta se intampla treptat inca de la inceputurile ei. Accesul la fotografie este din ce in ce mai simplu asa ca vin cu o propunere catre voi: Descoperiti lucruri noi cu ajutorul aparatului de fotografiat, surprindeti oameni frumosi si impartasiti aceste fotografii cu cei din jur! De fapt, aceasta propunere vine din partea Canon Romania, prin recent lansata lor campanie Come and see.

Canon - Come and seeCampania a fost inspirata din povestile cu gladiatorii Calcio Storico din Florenţa , locul in care “fotbalul antic” prinde viata in fiecare an si reprezinta o modalitate prin care noi suntem invitaţi sa descoperim povesti excepţionale, neobisnuite si sa le redam prin intermediul fotografiei si al filmelor.

O initiativa pe care o sustin, pentru ca, pe langa echipamentul de care ai nevoie si pe care ei il ofera, o fotografie inseamna multe lucruri: pasiune, devotament, dorinta de vedea, de a merge mai departe si de a imortaliza o imagine fara a tine cont de context, sau aparente. Canon nu ofera doar instrumentele de care pasionatii de fotografie au nevoie pentru a surpinde lumea din jurul lor, ci, mai mult decat atat, inspiratia pentru a descoperi momente si experienţe speciale, aducand in atentie cadre cu mare potential fotografic.

Astfel, Come and See reprezinta o invitatie deschisa catre noi de a descoperi si redescoperi povesti neobisnuite si extraodinare, acelasi lucru fiind realizat prin intermediul imaginilor si al video-urilor cu gladiatorii din Florenţa.

Campania lor a fost aplicata si la nivel local, printr-o abordare autentica. Asadar, iesiti, descoperiti, evident, nu uitati aparatul foto acasa si impartasiti cu cei din jur bucati din viata si lumea voastra! Aceste povesti pot fi urcate in aplicatia Stiu o Poveste (texte, foto si chiar video-uri) nu de alta, dar cel mai frumos lucru in a descoperi este acela de a impartasi cu ceilalti.