Povestea unei linii albe

Linia alba

La Nisa există o faleză deja celebră. Plimbarea de noapte la malul Mediteranei a devenit, probabil, o formă de religie, dar nu despre asta este vorba în fotografiile acestea, ci despre un gard. Faleza Nisei este delimitată de o balustradă cu rol evident, unul funcțional. La o mai mare atenție însă, pe lângă protecție și decorare, linia albă pare a avea și o dimensiune psihologică. Element în aparență discret, ea devine importantă pentru un anumit comportament de grup, un fel de decor pentru povești diverse, un marcaj necesar declanșării unor sentimente, reperul unui micro-climat social. Contrastul liniei albe în întunericul lipsit de detalii al Mediteranei, siluetele ce se proiectează pe fundalul închis, sunt o invitație cât se poate de directă pentru un mini-proiect fotografic.

Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba Linia alba

 

One Reply to “Povestea unei linii albe”

  1. Am locuit la Nisa pentru mai mult de un an, chiar in fata Marii. Niciodata “linia alba” nu mi-a atras atentia ca in pozele tale. Superb instantaneu foto in alb negru, dar cred ca ai mirajul acelui loc e exact opusul: culoarea de turcoaz a marii, miscarea gratioasa a valurilor si dute-vino-ul turistilor pe faleza. Sper sa continui povestea ta foto cu culorile si ritmul Nisei :)
    iulia

Comments are closed.