Craciunul a venit mai devreme

Mi-am primit cadoul de Crăciun ceva mai deveme anul ăsta, atât de devreme încât se pare că sunt primul posesor din România al unei camere foto Sony DSC-RX1, așa m-au anunțat prietenii de la F64.

Camera este revoluționară, primul compact cu senzor “full frame” fabricat vreodată. Poate o să vă spun cândva mai multe, deocamdată tot internetul vuiește, e foarte simplu să aflați ce o face atât de deosebită. Evident, ca orice lucru extraordinar, e greu de găsit, sunt puține locuri în lume de unde RX1 se poate cumpăra pe loc, iar listele de așteptare sunt lungi. Aici trebuie să îi laud pe cei de la F64, au reușit să o pună în vânzare înaintea unor magazine celebre din SUA, bravo!

9 Replies to “Craciunul a venit mai devreme”

  1. “primul compact cu senzor “full frame” fabricat vreodată.”

    Pai cu Leica M9 cum ramane, nu se incadreaza la categoria “compact” ?

  2. @george:Probabil toti posesorii de Leica se vor supara pe tine :)). Leica M e mai degraba un “rangefinder”. In acceptia populara, compactul este o camera de mici dimensiuni cu obiectiv incorporat, Leica x2 de exemplu.

  3. Ai dreptate, dar sunt sigur ca vor trece si peste asta :). Mintea mea am ramas setata ca rx1 este un “rangefinder” desi nu este. Nu am mai cantarit greutatea si semnificatia reala a cuvantului “compact”.

    Imi cer scuze posesorilor de Leica ! :)

  4. PS – pretul cerut de F64 este in ton cu sony.fr si sony.de . De unde concluzia ca nasul pe sus al Europei cu cheltuiala (mai) mare se tine. Pretul american pt. acelasi RX1 insemna in echivalent euro 2137 fata de 3.099,00 € inkl. MwSt. pe sony.de si sony.fr. Sa tot cumperi din Europa.

  5. Anomalia asta UE vs SUA o intalnesti pentru aproape orice gama de produse. Probabil este vorba de o diferenta ce se regaseste in taxe si alte costuri conexe.

Comments are closed.