EOS la 25 de ani – Update!

Un laborator fotografic pe film, la modul clasic, cu spectacolul și desfășurarea de forțe ce exista în cazul unui utilizator obișnuit, reprezintă lucrul cu care am venit la aniversarea Canon EOS. Este o instalație cu tentă umană ce ne duce către începuturile celor 25 de ani de EOS.

Aniversarea a 25 de ani de la apariția sistemului fotografic Canon EOS a fost pentru mine un motiv de rememorare a începuturilor mele fotografice. Mi-am început cariera lucrând pe film fotografic, developându-mi și mărindu-mi propiile fotografii în laboratorul pe care îl aveam instalat în pivnița casei. Canon EOS a început și el pe film, tranzitând apoi spre digital.

Instalația este o interpretare proprie a unui laborator fotografic individual, cu aparate de mărit, tăvi și tancuri de developare, cu fotografii atârnate la uscat și cu un întreg farmec pe care cei nostalgici îl mai au încă în suflet. Fotografiile agățate, ca și cum ar fi fost proaspăt developate, sunt imagini cu toată gama EOS, de la modelele inițiale până la cele proaspăt lansate.

Canon nu doar a sărbătorit, ci a adus și cele mai noi produse, în premieră în țară. Este vorba despre EOS 650D, singurul DSLR echipat cu touch screen și EOS C300, deja vedetă a aparatelor de filmat HD. Neașteptată a fost și apariția obiectivului ultra-subțire, 40mm 2.8 pancake, pe care eu îl recomand oricui vrea să fotografieze într-un mod discret și rapid.

UPDATE!

Avem si un mic reportaj de la fata locului:

Mai jos câteva fotografii de la eveniment și detalii ale instalației.

4 Replies to “EOS la 25 de ani – Update!”

  1. salut. foarte bine descris evenimentul si mi-ar fi placut sa vin si eu daca aflam de el. (eu sunt coleg cu fratele tau la serviciu) am discutat cu el despre fotografie pe facebook , pe marginea unor fotografii facute de mine cu un smena. acum am un praktica mtl3 cu un obiectiv de 1,8/50 de care sunt foarte multumit si cu care am facut cateva fotografii chiar frumoase . eu tot asa am la subsol un fel de laborator/atelier/studio si as vrea sa ma apuc sa imi developez singur filmele (mai ales ca cele alb negru din cate am citit pe net nu au procedeul asa complicat) . poate descrii pe blog ,pt nostalgici ca mine, procedeul exact de developare cu micile tips&tricks uri care sunt sigur ca sunt foarte multe. in rest iti urez toate cele bune si sa stii ca iti urmaresc de foarte mult timp fotografiile. (te-am vazut si atunci cand ai fost la emisiunea “garantat 100%” (dar nu am prins-o pe toata si mi-a parut rau)pt mine esti un exemplu de “asa da” . poate vre-o data o sa am si ocazia sa te intalnesc fata in fata.

  2. Mesaj pentru “dragoş”.
    Vezi că emisiunea o poţi vedea pe siteul TVR la secţiunea înregistrări.
    Dacă nu te descurci, dă-mi un semn.

  3. Foarte interesant. Cum nu am fost niciodata intr-un laborator foto; cu aceste imagini voi mi-ati satisfacut curiozitatea. Sunt pasionata de fotografie dar de developat singura nu cred ca ma descurc.
    . Apreciez foarte mult ceea ce faceti poentru ca stiti cum se spune : O fotografie reusita spune mai mult decat o mie de cuvinte. Este o adevarata arta si va admir!

Comments are closed.