Un proiect fotografic cat o experienta de viata

De curând am avut parte de un proiect interesant ce a venit cu experiențe de viață revelatoare. Am realizat pentru asociația Little People și compania Danone, prin al ei program “Zâmbet pentru Viitor“, o serie de imagini în centrele de oncopediatrie din București și Iași. Totul s-a concretizat într-o expoziție foto pentru ei, dar și cu o experiență profundă pentru mine.

Oncopediatria, pentru cine nu știe, se ocupă cu un lucru mai puțin fericit, anume cu îngrijirea copiilor bolnavi de cancer. Din păcate, lucrurile sunt atât de neplăcute pe cât sună, centrele oncologice nu sunt un loc potrivit copilăriei, dar unii copii sunt nevoiți să o găsească acolo.

Am petrecut patru zile în aceste centre, în Iași și în București. Am cunoscut copii și m-am împrietenit cu ei. Am descoperit lucruri incredibile, am învățat despre ce este cu adevărat important, repere și unități de măsură reale în privința a ceea ce înțelegeam de obicei prin probleme.

Am descoperit și niște mici luptători perfect conștienți de ce li se întâmplă, maturi, asemănători adulților și impresionant de puternici. I-am fotografiat în toate acele zile cu gândul de a descoperi latura pozitivă a vieții lor, iar optimismul pe care l-am găsit e mai puternic decât suferința. Repet, centrele oncologice nu sunt un loc de joacă, dar cei mici, cu un pic de ajutor, au construit și acolo o copilărie.

Expoziția, numită “Povestea Continuă”, a avut vernisaj pe 19 octombrie 2011 într-una din sălile Hotelului Continental din București. O parte din imagini pot fi văzute în foaierul teatrului Nottara, până la data de 3 noiembrie 2011.

2 Replies to “Un proiect fotografic cat o experienta de viata”

  1. It’s very nice of you to shed light in places where “Oscars” live : ) Congradulations!

Comments are closed.