O vizita la Casa Alba

Exista o sansa sa ma fi vazut. Sigur, se poate sa nu fi fost in Biroul Oval sau nici macar in cladire. Se poate sa nu fi privit prin fereastra sau chiar privind, sa nu focalizeze pana la mine. Cu toate astea, exista o sansa ca presedintele sa ma fi vazut.

Istoria Americii in 20 de gesturi.

Probabil ca nu exista o alta tara, mai ales in perioada moderna, ce sa fi avut parte de o plaja atat de larga de reactii. America este injurata, adorata, respinsa si dorita.

Teoretic nu exista americani cu adevarat. Cu totii au fost atrasi acolo de speranta unui nou inceput, de dorinta unei vieti mai bune. Vorbim de o tara in care nimeni nu e localnic, cu totii sunt veniti de altundeva. Un miraj pentru cei care s-au oprit la spalat podele, o speranta devenita realitate pentru altii, depasita chiar si de cele mai optimiste asteptari. America este enervanta, puternica, mediocra, comerciala, vandabila, violenta, spectaculoasa, pornografica, elitista, conservatoare, inovatoare… fascinanta.

Casa Alba este un simbol al puterii politice americane, poate chiar un simbol al puterii in general. Nu putem nega faptul ca Biroul Oval este locul in care se hotaraste soarta a miliarde de oameni… uneori la o cafea. O asemenea concentratie de simboluri gerereaza cu siguranta o plaja de reactii pe masura.

Fotografiile de mai jos documenteaza o serie din aceste posibile reactii. Ganduri mai mult sau mai putin afisate ale multora dintre noi. O concentratie de opinii, de sperante si de dezamagiri. Nu este vorba despre exhibitionism pe peluza lui Obama, ci de imprimarea intr-un mod vizual a unor puncte de vedere.

17 Replies to “O vizita la Casa Alba”

 1. :)) Foarte originala ideea!
  Cu toate astea, nu ai patit nimic ca ai pozat Casa Alba. Sa te vad ca faci asa la poarta Cotrocenilor, in bd. Geniului :)

 2. Foarte tare! Ceea ce totusi impresioneaza pozitiv e ca
  intr-adevar ai dreptul la opinie, oricat de inconvenienta, esti
  liber sa ti-o exprimi, ceea ce dupa cum zicea Raiden, la noi e mai
  greu de pus in practica…

 3. Stimate domn, v-ati lins pe bot de alta viza :))
  Bune pozele astea dar nu se compara cu niste poze cu ambasada SUA la Bucuresti. Alea da poze serioase daca le vedem :)) Mult mai serioase decat ce zice amicul Raiden!

 4. Sunt de acord în totalitate cu ceea ce ai scris.Mai mult chiar aș spune că și cultura americană este foarte influențată de „marea venire de undeva”. Postarea este interesantă.Să zicem ,prin absurd,că te-a văzut suntsigur că nu te-a înțeles :) .

 5. @adrian: probabil ca pana in 2018 fotografiile astea vor fi deja uitate. Altfel, sa fim seriosi, nu sunt eu atat de important incat sa fiu refuzat pe baza unui astfel de motiv :))

 6. @se-cret: Evident ;) Exista o femeie acolo ce protesteaza de mai bine de 30 de ani. A prins mai multe administratii prezidentiale dar chiar si asa nu e inteleasa.

 7. @altblogromanesc: Nu neaparat. E o imagine buna de coperta :)). Pe de alta parte, chiar daca eu am facut fotografiile, prefer sa imi pastrez neutralitatea. Sa ma exclud pe mine si sa pastrez ideea de documentare cat de cat obiectiva.

Comments are closed.