Piata Natiunilor Unite – 190 Megapixeli

preview

Va propun o noua panorama de mari dimensiuni realizata cu sprijinul lui Raiden (thanx!). Este vorba de o imagine HDR de 190 megapixeli realizata din 93 de fotograme. Locatia este Piata Natiunilor Unite din Bucuresti cu vedere spre Piata Unirii. Rezolutia este extrema, se pot distinge placutele de inmatriculare ale masinilor din prim plan dar sunt vizibile si puncte aflate la mai mult de 5-6 km in departare. Se pot vedea in detaliu ornamentele de pe cupola cladirii CEC sau cele de pe acoperisul Muzeului de Istorie al Romaniei dar se pot citi cu usurinta si reclamele din Piata Alba Iulia.

Cu aceasta ocazie va propun si o noua varianta de vizualizare. Un mic player flash ce incarca imaginea secvential, pe masura ce o vizualizati. Zoom in, zoom out, pan, etc.  Unii vor fi tristi pentru ca nu mai pot downloada intreaga imagine iar altii fericiti pentru ca nu isi vor mai agasa calculatoarele cu volume enorme de informatie.

Enjoy!

Din unghiul opus lucrurile arata asa:

10 Replies to “Piata Natiunilor Unite – 190 Megapixeli”

  1. Peste 10 ani probabil ne vom uita cu nostalgie la panorama aceasta si la celelalte. Vor fi probabil si mai multe turnuri la orizont, numai bune de facut panoramele de atunci din ele.

  2. wow. fff interesant.
    dar obs ceva ce mi-a atras atentia in mod special : in primul unghi, aproape de biserica aceeasi masina alba in 3 poziti diferite…prinsa in miscare. ma intreb ce viteza avea :))
    sunt 3 fotografii suprapuse sau chiar ati reusit asta printr-un singur shot ? ori e vreun retus ca sa creeze ideea de miscare ?

  3. @criss: Sunt trei imagini suprapuse. Imaginea este atat o panorama din cadre lipite cat si un HDR (adica trei straturi suprapuse, expuse diferit) Masina a aparut in trei pozitii succesive pentru ca se afla in miscare in momentul exunerii celor trei cadre.

  4. Interesant, de ce doar 190mpx? de ce hdr? merge incercat cu un 50mm pe aparat cu crop si rezolutia va creste simtitor ;)
    Oricum, felicitari.

Comments are closed.