Bucuresti 1960 – Color si Tridimensional

Preluare de pe muzeuldefotografie.ro

“Este a doua oara cand intalnesc imagini 3D fotografiate in Bucuresti. Probabil unii dintre voi  isi vor aduce aminte de un alt articol cu mare audienta. De data asta cunoastem autorul, este vorba de fotograful slovac Erich Einhorn. Materialul se prezinta sub forma unui disc cu 7 perechi de imagini numai bune pentru a fi vizualizate cu un vizor stereoscopic (imi aduc aminte ca vizoarele astea au fost de senzatie intr-o anumita perioada). Productia este realizata in Cehoslovacia si este datata 1964 III dar fotografiile pot fi ceva mai vechi. Am decis sa scanez imaginile in perechi. Chiar daca nu aveti vizorul minune ele pot fi vizualizate cu ceva durerei de cap, direct pe monitor.”

… for more click here

3 Replies to “Bucuresti 1960 – Color si Tridimensional”

  1. Am si eu niste discuri de genul asta cumparate cu ani si ani in urma de prin RDG sua Cehoslovacia. Alea din RDG sunt cu Egiptul iar alea cehesti cu Praga. Nemaipomenite. Nu stiam ca sunt si cu Romania/ Bucuresti. Meopta, da. Asa se cheama si aparatul meu. Pentru mine astea erau in loc de desene animate si alte filme. Va dati seama, in 1983 era o minune. O sa le caut prin casa. Faci schimb? Iti dau 2 “egipturi” pe un Bucuresti? :D

  2. Salut Alex,

    Sa o luam punctual:

    1. In poza cu Calea Victoriei la Palatul Postelor si Blocul Prager, se vede si intrarea pe strada 30 Decembrie (fosta Carol, ulterior Iuliu Maniu, actuala Franceza), unde cladirea cu cupole inca mai exista. Am vorbit si eu de ea aici (am corectat dupa ce am vazut poza postata de tine):

    http://www.rezistenta.net/2009/01/posta-mare-si-blocul-wilson-ieri-si-azi.html

    2. Fantanile din Piata Unirii datau inca din anii ’30, cand Regele Carol al II-lea a dispus sistematizarea si igienizarea zonei, odata cu acoperirea Dambovitei pana la Piata Senatului (Natiunile Unite).

    3. Biserica Sf. Ioan-Nou a fost ascunsa partial privirilor trecatorilor si inainte de 1944, cand exista in fata ei o alta cladire, bombardata (Calea Calarasilor era mult mai ingusta). Am un set de poze cu bombardamente, le “public” cat de curand.

    4. Magazinul Unirea dateaza din 1976-77, si a fost extins in anii ’80.

    5. Felicitari pentru scoaterea la lumina a inca unui set exceptional de fotografii-document!

  3. Se poate face un dispozitiv destul de simplu cu oglinda… hmmm, nu mai tin minte exact cum dar am sa caut schema. ne-a aratat-o un profesor la facultate in anul 5 sau 6 pentru ca erau hombres carora nu le iesea treaba cu focusatul in spatele imaginii.
    apropos, jos palaria pt activitati conexe si poze in general, salut chinezesc. :)

Comments are closed.