14 Replies to “Bucurestiul va deveni un mare office-building”

  1. Trist. Foarte trist. Imi aduce aminte de un cantec al Adei Milea care zicea ca “Ceausescu n-a murit”. Din pacate atunci cand o sa-si dea seama ce au facut o sa fie prea tarziu. Chiar daca aceasta casa va fi reconstruita dupa planurile initiale (desi m-as inchina cu ambele maini daca s-ar intampla) ea nu va mai fi la fel.

  2. Iti respect opinia si munca foarte mult, dar as vrea sa-ti spun parerea mea.
    Casa neamtului de acum cateva posturi, care a fost intretinuta cum s-a putut, era foarte urata. Ruinele de prin tot Bucurestiul arata foarte nashpa. Tiganii care locuiesc in ruinele din centru, fara geamuri si care arunca cu cacat pe strada, nici aia nu sunt misto. Acum, dupa astea de mai sus, sincer prefer un office-center mare, blocuri curate sau parcari cu plata.

    Imi plac cladirile istorice. Cazele darapanate nu.

    Multumesc. Nu vreau sa pornesc o dezbatere, vreau doar sa-mi spun parerea.

  3. Andi,

    Sunt destule case vechi care nu au ceva deosebit, mai ales scoase din context. Ele trebuie privite ca un tot, contribuie la atmosfera de vechi… nu poti pune un bloc curat, sau un office-center, in mijlocul centrului istoric, doar pentru ca una din case e mai darapanata si/sau fara “valoare”.

    Oricum, in cazul de fata, e si mai revoltatoare nesimtirea celor implicati.

  4. Astazi vad ca nu am parte decat de stiri proaste. Intai hotia cu ORDA, iar acum asta… Din pacate in tara asta n-ai cu cine.

    Bai Adi bai… Pai la Amsterdam crezi ca s-a facut la fel?
    Toata Europa tine cu dintii de tot ce inseamna istorie arhitecturala. Au case vechi, pe pietonale reconditionate cu piatra cubica luata de la noi, iar noi daramam tot si turnam betoane care se gauresc in 2 luni si sa facem birouri!
    Auzi, da nu vrei tu sa faca cineva o fabrica in locul casei asteia? Asaaa…. sa ma producem si noi ceva nu numai sa stam ca belferii la birou si sa ne dam cu presupusul despre chestii pe care nu le intelegem.

  5. mi se pare normal sa se schimbe lucrurile…asa poate o sa-si mai schimbe si bucurestiul aspectul. prefer blocuri noi decat case vechi si neingrijite

  6. @ BLOG VEDETE – tu in afara de cluburi mai mergi pe altundeva prin orasul asta? Ca ai zis o tampenie mai mare ca celebritatea vedetelor tale. E clar ca nu “te prinde” stilul asta de articol (pe care sunt sigur ca nu l-ai citit, te-ai uitat doar la poze), mai bine mai scrie o barfa mondena, ceva si nu-ti mai da cu parerea despre case vechi.

  7. Locuiesc intr-o vila veche construita in 1920. Cladirea are 3 etaje si o gradina foarte mare. Vecinii mei, putini la numar, au decis ca este cazul sa schimbam cablurile electrice, foarte vechi intradevar. Asa ca pe intreaga fatada, pe langa iedera, avem acum zeci de cabluri verzi care arata precum o canalizare lasata neterminata.

  8. Intr-adevar nu am citit articolul, pt ca nu am observat ca era un link dedesubtul pozei inspre articol. Aici, ai dreptate, e greseala mea. As fi judecat dintr-o cu totul alta perspectiva lucrurile daca as fi citit si articolul.

    Si nu merg prin cluburi, nici macar nu sunt din Bucuresti. Site-urile de mondenitati nu sunt pe placut tuturor, sunt constienta, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fi ironic.

  9. @ BLOG VEDETE – Cum sa nu fiu ironic atunci cand chiar tu recunosti ca te trezesti comentand aiurea, fara sa stii despre ce e vorba? :))
    Este ultimul raspuns pe care ti-l dau, asa ca esti “la adapost” de ironii.

  10. E pacat pentru ca in timp ce in alte tari care au un patrimoniu arhitectonic mult mai “subtire” se lupta si fac bani din restaurarea si refunctionalizarea cladirilor vechi, noi, romanii pentru ca situatia e generala facem pe plac tuturor “investitorilor” care ne pun banul pe masa. Mai e o meserie in care faci tot ce vrea cliantul daca te plateste bine. E pacat sa rupi din infatisarea unui oras o constructie in care s-au trait atatea momente importante sau personale. Mai bine am privi putin si peste gard sa vedem ce fac si altii (tarile nordice, tarile de jos, Italia, Franta etc.) si ne-am da seama ca se poate gasi un compromis intre dezvoltarea contemporana capitalista si pastrarea valorilor istorice. Pacat….

  11. @BLOG VERDE si alti asemenea
    Nu va doare pentru ca nu sinteti din Bucuresti.Noi, astia de ne-am nascut aici si am vazut cum darima Ceausescu un oras inchegat, stim. Si daca vreti blocuri ,,curate” si birouri, plimbati-va pe la Casa Poporului si pe locurile virane de acolo! E fooooarte frumos si ar fi ideal pentru ce va place voua.

Comments are closed.