Project 112 – All images now online!

Dragos Bucurenci
Dragos Bucurenci

Astazi s-a incheiat expozitia de la Biblioteca Central Universitara asa ca puteti vedea online toate imaginile din Proiectul 112.

Pentru cei ce nu sunt in tema revin cu cateva informatii. Proiect 112 este un proiect fotografic ce pune arta fata in fata cu teroarea violentei in familie. Acesta se materializeaza sub forma a 24 de portrete infatisand personalitati masculine de prim rang din Romania in ipostaze asemanatoare victimelor violentei domestice. Statistic vorbind, victimele sunt femeile iar barbatii, agresorii. Tocmai de aceea rolurile au fost inversate. Incercam sa demonstram barbatilor cum arata violenta domestica pe propria lor piele, i-am fotografiat in situatii in care multe dintre femei se afla. Am ales personalitati pentru ca sunt lideri de opinie, in felul acesta mesajul nostru are sanse mai mari sa fie auzit.

Today was the last day of the exhibition of “Project 112” at Biblioteca Centrala Universitara, so you can see all the images online.

For those of you who don’t know much about this, here are some details: “Project 112” is a photographic project which puts art face to face with the terror of domestic violence. (112 is the dial number for emergencies in Europe.) This materializes in 24 portraits with some of the most important masculine figures in Romania posing themselves as victims.  From the statistics point of view, men are the aggressors, not the victims, so I thought it would be interesting to change the roles. The purpose is to try to show men the consequences of domestic violence by showing them the effects on other men. Also that’s why we chose important figures, role models, to reach a broader audience.

Ilie Nastase
Ilie Nastase
Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe
Dan Chisu
Dan Chisu
Lucian Mandruta
Lucian Mandruta
Cristi Mungiu
Cristi Mungiu
Dan Bittman
Dan Bittman
Elan Schwartzenberg
Elan Schwartzenberg
Horia Brenciu
Horia Brenciu
Catalin Botezatu
Catalin Botezatu
Andi Moisescu
Andi Moisescu
Razvan Ciobanu
Razvan Ciobanu
Mihai Dobrovolschi
Mihai Dobrovolschi
Florin Piersic JR
Florin Piersic JR
Mihai Petre
Mihai Petre
Tudor Chirila
Tudor Chirila
Razvan Mazilu
Razvan Mazilu
Vlad Craioveanu
Vlad Craioveanu
Catalin Stefanescu
Catalin Stefanescu
Edi Petrosel
Edi Petrosel
Smiley
Smiley
Alexandru Abagiu
Alexandru Abagiu
Tudor Giurgiu
Tudor Giurgiu
Dr. Constantin Stan
Dr. Constantin Stan

Mai multe detalii despre proiect gasiti aici.

For more details go here.

Making of here!

Cateva imagini de la vernisaj/licitatie gasiti mai jos dar si aici (da, am cont pe facebook :))

Some images from the opening/ auction here (yes, I have a facebook account..:))

112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie112 vernisaj/licitatie

96 Replies to “Project 112 – All images now online!”

  1. Excelente fotografiile. Cât de dificila a fost colaborarea cu oamenii din poze? Nu de alta, dar toti par foarte implicati emotional în ceea ce fac (în sensul bun al cuvântului).

  2. Intradevar deosebite, desi recunosc ca mi-ar fi placut sa le vad combinate cu unele vesele, asa parca este prea multa durere.

  3. La fel ca si proiectul “People i know” si acest proiect este unitar, expresiv si dur. Este laudabil oameni cunoscuti publicului (nu vedete) se implica in asa ceva, dar in afara de acest blog nu am auzit de vreo campanie si nici macar de expozitie. Cred ca proiectul nu a fost promovat suficient de mult pentru a ajunge la publicul tinta. Oricum aplauze si jos palaria pentru acest demers.

  4. Concept si realizare excelente! Sper ca impactul acestei campanii sa fie cel scontat. Sunt curioasa care este pasul urmator. In afara de mediul on-line, unde vor putea fi vazute pentru a-si atinge targetul?

    Felicitari!

  5. Felicitari Alex si tuturor implicati in realizarea si organizarea evenimentului. terifianta realitate dar foarte bine exprimata, mai ales folosind persoane publice, gen “neee, nu li se poate intampla lor asa ceva”…pana la urma, fiecare poate fi in oricare dintre ipostaze…Felicitari inca o data si pentru initiativa dar si pentru cat de bine ai si realizat pozele. O arta!

  6. pozele sunt extraordinare, iar ideea proiectului mi se pare foarte buna. imi pare rau ca am aflat de expozitie dupa ce s-a terminat. ma bucur insa ca am reusit sa vad pozele aici.

  7. impresionant, pur si simplu impresionant! felicitari pentru efortul depus in acest eveniment!

  8. Excelenta ideea, iar fotografiile tale sunt, ca de obicei, expresive si la obiect, felicitari. Cu toate astea, pe unii dintre cei care ti-au pozat i-as pocni personal:)

  9. Draga Alex,

    Wow! de 3 ori la puterea 3. Acum 10 ani aproape cand am inceput sa lucrez pe tema asta nici nu as fi visat barbati atat de deschisi si initiative atat de frumoase.

    Ai vreo varianta in engleza, scurta descriere a proiectului? As vrea sa il popularizez si in alte medii, cum mereu adun exemple despre asemenea initiative.

    Un val de gratitudine pentru inca o poarta deschisa in Romania!

    InAna

  10. Vad ca s-a pus amprenta pe chip …de ce nu v-ati gandit si la altceva? e plictisitor sa-i vezi cam pe toti cu ochii vineti si cu capetele insangerate, acuma pe bune.

  11. Multumim frumos pentru o astfel de initiativa care are menirea sa ne deschida ochii asupra problemei violentei. Felicitari! Un proiect bun.

  12. “personalitati masculine de prim rang din Romania” Lol… in categoria asta e Horia Brenciu si Vlad Craioevanu? Si nici restul nu sunt mai rasariti. En fin, eu nu inteleg cu ce ajuta campania asta. Fanii betivi si batausi ai lui Florin Persic junior vor avea brusc o revelatie si vor deveni romantici si dragastosi cu copii si nevestele.

  13. wow! this is really powerfull.
    cre ca multa lume a vrut sa-l vada la un moment dat pe gheorghe in sac:))

  14. Sceptica, asa cum ma stiu, impactul s-ar putea sa nu fie cel scontat. Mai ales ca nu consider ca a fi de prim rang majoritatea barbatilor fotografiati. Cred ca sansele pentru un efect si urmari concrete, ar fi fost sporite prin alegerea subiectilor din rindul (asa zisilor) politicieni si din cel al unor formatori reali de opinie.

  15. Ştiţi cum e când simţi un fior pe şina spinării şi aştepţi să treacă şi nu mai trece? Frumoasă iniţiativă.

  16. Ma bucur ca totusi se face ceva…din pacate pozele nu pot reflecta si ce este in spatele vanatailor si a fracturilor, ce simte cu adevarat o victima in timpul agresiunii si -din nou din pacate- la foarte mult timp dupa producerea acesteia. Si cel mai tragic este faptul ca nu exista sprijinul autoritatilor care ar trebui sa se implice: politie, judecatori, procurori, guvern….

  17. Felicitari pentru idee si realizare proiect. Sper sa aibe efectul scontat pentru ca toti sa traim fara frica zilei de maine (in familie).
    Nota 10 pentru lumina din poze dar si pentru expresia unora dintre subiecti.
    Ca si parere personala as fi scris cateva randuri sub fiecare (ex: nume, varsta, alungat pe strazi, 2 copii, doarme la servici. Spera ca lucurile se vor rezolva… Iertarea l-a adus in pozitia de victima pentru a treia oara consecutiv…).

  18. Mie in general imi place fotografia si imi place sa ma uit la fotografii si nu la texte. Nu am citit despre ce este vorba, dar m-am uitat la fotografii. Aproape de final m-am prins care trebuie sa fie ideea, dupa care am citit. Well, m-am prins bine. Cred ca poti zice ca iti poti atinge scopul cu fotografiile astea.

  19. Bravo !!!! esti tare frate!! chiar tio meriti esti tare in ceea ce faci si continuua !! nota 10 felicitari

  20. Talentul tau se vede in fiecare infatisare a personajelor, precum si drama femeilor care au trecut, trec sau cine stie Doamne fereste vor trece. Felicitari pentru tot ce-ai facut si multa bafta in fiecare proiect pe care-l vei face! Astept expozitia la Cluj.

  21. Pozele sunt cu adevărat extraordinare! Le-am văzut la Cluj, dar mi-a venit să plâng când am văzut unde erau expuse. Poate că ideea a fost să le vadă “publicul larg” şi de aceea au fost expuse la mall, dar locul unde eu fost expuse era luminat îngrozitor, cel puţin două poze erau parţial mascate de o maşină şi un panou publicitar….M-am dus acolo special să văd pozele şi am fost şocată de locul unde erau expuse….Pozele au nevoie să fie salvate de acolo!

  22. fotografiile sunt foarte expresive. 4 din ele au fost expuse in Mall Iasi dar din pacate fara nici un text atasat sau ceva care sa ne lamureasca despre ce e vorba

  23. Sunt fotografii oameni buni!…nu poze. Faceti diferenta intre obisnuit si superlativ, intre ok si genial intre fotograf si pozar, intre fotografii si poze.

    De apreciat munca, timpul investit (si nu numai)…dar mai ales pasiunea.

  24. Felicitari pt proiect! Pozele sunt super. Sper ca pozele sa fie mediatizate si sa ajunga la cat mai multi oameni.

  25. Impresionant de realiste fotografiile… daca le-as fi vazut intr-un alt context, cu siguranta as fi spus ca totul e real si nu o poveste… extrem de bun proiectul, ideea si mai ales modul in care ati materializat-o, de la personajele alese pana la machiaj si decor.

    Va urez mult succes!

  26. ISI MERITA SOARTA ACEST C IUBOTE ,,ISI BATE JOC DE SUFLETELE OAMENILOR DUTE IN ALTA TARA CA NE-AM SATURAT DE TINE,,CATALIN CIUBOTE

Comments are closed.