De citit…

Art - Historia

Pasiunea mea pentru Bucuresti si pentru fotografie veche ma indreapta mai mereu catre un blog remarcabil, Art – Historia. Materialele scrise de Radu Oltean sunt adimrabil documentate. Nu pot sa ascund faptul ca articolele lui mi-au imbogatit cunostintele iar documentele fotografice mi-au starnit, nu de putine ori, invidia. Sunt publicate cateva imagini din colectia Academiei Romane ce merita toata atentia.

Revenind, de pe Art – Historia va recomand “Palatul Stirbei, in grea suferinta“, un material de-a dreptul dramatic despre o fabuloasa cladire de pe Calea Victoriei ale carei anexe au fost demolate in toamna lui 2008. Iar pentru pasionatii Bucurestiului de secol 18, o poveste foarte bine documentata despre “Hanul Rosu, Hanul Verde si Podul Rahova“.

Rezistenta Urbana, un alt blog demn de remarcat, priveste Podul Rahova cu o mai mare atentie dar publica si un articol foarte interesant in doua parti, despre distrugerile cutremului din 1977 de pe Bulevardul Bratianu – Magheru, aici si aici.

3 Replies to “De citit…”

  1. Buna Alex!!
    Ma bucur tare ca ma apreciezi fiindca si eu iti apreciez mult blogul/munca (aici intrand si munca ta de fotograf).
    Sa nu ma invidiezi ca am acces la acele imagini de la Academia Romana. Eu, practic nu am (acasa) nici o poza originala dar ma duc intodeauna cu aparatul meu la Cabinetul de Stampe, cer voie si mai bag ceva poze la fotografiile vechi, daca sunt scoase din depozite. Fotografiez orice caci toate sunt inedite si utile la un moment dat. Amabili au fost si cei de la Muz. Buc. care mi-au mai dat si ei documentare.
    Tu, cel putin, ai postat fotografii ce-ti apartin.
    Felicitari pentru panorame

  2. Buna
    Vreau sa popularizez si pe blogul tau o chestie ff nasoala. Se doreste
    ne-votarea in parlament a unei legi care mai proteja cat de cat patrimoniul arhitectural, spatiile verzi etc. In acest scop se va organiza de catre toate ONG-urile care se chinuie sa “salveze” Bucurestii un miting la parcul izvor pe 17 martie, orele 8-10. Scopul e nobil asa ca nu te supara.
    vezi link:
    http://art-historia.blogspot.com/2009/03/se-doresc-zgarie-nori-peste-tot.html

Comments are closed.