Free bonus… Bucuresti 1962 :)

panorama_01

panorama 02

Daca tot v-au placut atat de mult fotografiile din 1964 (6279 vizitatori unici in primele 47 de ore), revin cu doua panorame din 1962 de data asta. Nu sunt nici pe departe atat de interesante precum fotografiile americanului dar cred ca sunt binevenite. Pe langa reclame, trafic, sarme mai merita mentionat ca anul 1962 pare a fi fost an electoral. Pe cladirea Atenee Palace este scris “Traiasca Candidatii FOR FDP” (thx. gruia)

5 Replies to “Free bonus… Bucuresti 1962 :)”

  1. Cu cata nonsalanta se plimbau oamenii prin Piata Palatului…
    Imi place cum arata Fundatia Regala in panorama 2. Dupa ce a fost refacuta dupa 1989, nu a mai avut acelasi farmec.

  2. De fapt, “Traiasca candidatii FDP” (Frontul Democratiei Populare). Era un fel de simulacru de pluripartidism, in care PMR se asocia cu “alte organizatii de masa”… Ideea a fost reluata mai tarziu si de Ceausescu, sub noua formula “F.D.U.S.” (Frontul Democratiei si Unitatii Socialiste), care cuprindea si ne-membri de Partid.
    Dincolo de acest amanunt, imaginile au un dramatism aparte, poate izvorat din lipsa circulatiei in piata. De remarcat si grija deosebita cu care au fost imbinate componentele panoramei – cu mult peste nivelul actual al unor utilizatori de softuri specializate.

  3. Daca nu ma insel, Camil Roguski ar fi spus ca s-a dorit coborarea nivelului Caii Victoriei cu 1 metru pentru a oferi monumentalitate Palatului si Pietei. Din panoramele acestea tind sa cred ca ar fi fost o idee buna pacat ca nu s-a mai pus in practica…

  4. ar fi interesant sa fotografiezi panoramele respective, astazi si sa le pui sub forma de “ieri” si “azi”. sa observam diferentele (absolut notabile) cu bune si rele de atunci si de acum.

Comments are closed.