Guma cu surprize a primului razboi mondial.

generali

Sigur nu e vorba chiar de guma de mestecat dar principiul este acelasi. Daca va mai amintiti guma cu surprize cu eroii campionatulul mondial de fotbal din 1990 (stiu ca reprezentau o adevarata moneda de schimb pe strada unde am copilarit), Wills’s Cigarettes au scos inca din 1917 o editie speciala de pachete de tigari ce contineau mici carduri cu portretele principalilor lideri ai armatei aliate din primul razboi mondial. Se pare ca marketing-ul a stat pe primul plan si in vreme de razboi iar liderii erau eroii zilei.

Generalul Vasile ZottuSeria intreaga are 50 de carduri (eu am doar 14) iar printre ele se afla si portretele a trei romani.  Este vorba de Regele Ferdinand, Generalul Averescu si un militar controversat, Generalul Vasile Zottu. Spun controversat pentru ca, in timp ce oficial avea parte de toate onorurile avand functia de Sef al Marelui Stat Major al Armatei Române, era banuit de inalta tradare. Se pare ca acesta este motivul pentru care s-a sinucis la data de 12 noiembrie 1916 in locuinta sa din Bucuresti, din strada N. Golescu nr.13. Mai multe despre Generalul Zottu aici.

Mai multe despre istoria card-urilor din pachetele de tigari aici.

4 Replies to “Guma cu surprize a primului razboi mondial.”

  1. va salut,
    si doresc in primul rand sa va felicit pt activitatea dvs. sunt de vanzare cartonasele, asi fi interesat. cu stima Cristian

  2. Eu colectionez surprizele si ambalajele de la gumele de mestecat.
    Pe blogul meu puteti vedea o parte din colectia mea.
    Aceste surprize din tigari sunt interesante, as vrea sa le achizitionez.
    Va invit sa vizitati blogul pentru a viziona colectia de surprize:
    http://gumpapers.wordpress.com/

    si luati legatura cu mine pentru oferta.

Comments are closed.