Cumparaturi de pe BHphotovideo.com – experienta personala

Zilele trecute mi-am cumparat un obiectiv de pe site-ul BH si cred ca merita povestit. Inainte sa initiez comanda am cautat informatii pe net despre experiente ale altor cumparatori din Romania dar nu am gasit surse satisfacatoare asa ca informatiile pot fi folositoare pentru unii dintre voi.

O sa incerc sa fiu cat mai concis posibil:

1. Comanda a fost facuta pe site si achitata cu card bancar (add to cart/check out, banuiesc ca stie toata lumea procedura). Fiind un card utilizat pentru prima data in relatia cu BH, a fost nevoie de o verificare telefonica. Practic am sunat la un telefon de USA si i-am funizat unui operator BH cateva informatii legate de adresa, comanda, etc. Verificarea se face o singura data asa ca la urmatoarea tranzactie nu mai este necesara.

2. Comanda a fost plasata la UPS a doua zi de catre BH si a facut patru zile pe drum (asta pentru ca am prins doua zile de weekend, probabil ca in mod normal e vorba de 48 de ore).

3. Fiind un produs din US adus in EU a fost nevoie de import si implicit vama. UPS-ul se ocupa de toate demersurile necesare dar dureaza ceva (alte doua zile). Atunci cand coletul ajunge in Romania esti solicitat sa pui la dispozitie cateva documente. Sunt necesare actele firmei precum si cateva declaratii (o traducere a facturii, eplicatii si descrieri despre utilizarea produsului). Este interesant ca toate documentele se pot trimite prin fax sau email asa ca nu este nevoie de prezenta voastra in vama.

4. Taxele vamale pentru obiective foto sunt de 6,5% din valoarea produsului la care se adauga TVA 19% pe toata valoarea coletului (valoare produs + transport + taxe vamale). In acest sens trebuie sa printati (de pe site-ul BH) si sa oferiti operatorului UPS din Romania o factura ce sa includa si transportul. Factura BH inclusa in pachet nu are rubrica de transport. Taxa si TVA-ul se pot plati atat prin banca (op-urile de confirmare se trimit si ele pe email/fax) sau cash curierului ce aduce pachetul, caz in care trebuie platit inca un comision de 3% din taxele vamale pentru sume ce depasesc 500 RON.

5. Gata. Daca totul a decurs ok, probabil ca o sa auziti curierul sunand la usa sau la telefon in cazul in care nu va gaseste acasa.

Recapituland, taxele vamale pentru obiective sunt de 6,5% iar TVA-ul se adauga pentru toata valoarea coletului, inclusiv transport. Obiectul ajunge in 2-4 zile in Romania (cu UPS-ul) si mai sta doua zile in vama pentru formalitati. Probabil ca timpul total de la plata pana la livrare este de o saptamana in cel mai pesimist caz.

Renteaza tot deranjul? Da! Eu am cumparat un 85mm 1.2L II cu 6000 RON pret cu toate taxele incluse (obiect+transport+vama+tva) compart cu pretul din magazinele de specialitate ce depaseste 8500RON.

16 Replies to “Cumparaturi de pe BHphotovideo.com – experienta personala”

  1. cei de la BH sunt nemaipomeniti, eu am cumparat in octombrie, 2 obiective, un blitz si aproape o cutie plina cu accesorii…au ajuns prin posta romana intacte…vorba lor…Thanks for patronizing BH PhotoVideo

  2. B&H sunt de nota 10. Am cateva comenzi de la ei, toate au ajuns in 2-4 zile (variatie cauzata exclusiv de Vama Romana).

    Iar informatia 6.5% + 19% TVA a mai fost scrisa pe la noi prin .ro, nici o noutate aici, decat ca nu stiam ca e inclus si transportul. S-ar putea sa te fi umflat putin aici la vama. Oricum, la valoarea pachetului tau conteaza prea putin. Sa-l folosesti cu succes, superba alegerea ta!

  3. Sorry pentru comentariile sterse, am avut un mic “accident”. Daca isi mai aduce aminte cineva ce si cum a scris, va rog sa retrimiteti.

  4. hai mah alex… dar : am fost personal in magazin la B&H acum doua zile, so, puteam eluda o groaza de taxe, vama, transport etc. pppfff… altfel, magazinul este enorm si au doar angajati evrei… care sunt funny si serviabili. am ravnit si eu la 85-ul ala dar cum nu eram in buget mai tin 85-ul vechi putin… ;-) cheers mate!

  5. la bh la fiecare comanda trebuie trimise copii pe mail dupa buletin, carnet de sofer – am patit asa, asteptam sa vina comanda, si nu venea, si cand le-am zis ‘ba baieti, de ce nu vine’ mi-au raspuns (obraznic) ‘you have to submit verification documents, next time around please read international orders section more carefully’ (ceva de genu). eu am luat de vreo 10 ori de la ei, fara probleme, inclusiv platit de aici si cu livrare la un prieten in state care sa aduca obiectul.. si 2) daca ne poti spune parerea despre 85 f/1.2..

  6. Nu este adevarat ca cei de la bh solicita copie dupa buletin, permis de conducere, am cumparat de multe ori de la ei si am fost multumit. U

  7. am luat de la ei si pe fizic, si pe juridic. livrarea a fost prin Mail International, nu UPS. ajunge in cca 1-2 saptamani. merita oricum, problema e daca le aduci pe juridic, e o hartzagoraie groaznica in vama…dar oricum te scoti daca esti platitor de tva. taxele sunt (normal) mai mari ca la import pe persoana fizica.

    1) verificarea cardului o poti realiza si prin trimiterea unei copii a cardului pe mail. (la prima comanda, la urmatoarele nu mai e nevoie)

  8. salut, multumesc pentru informatii..sunt chiar utile..dar, voiam sa te intreb..stii cumva cat costa si taxele vamale pentru camerele DSLR aduse in romania?..tot ma uit stanga si dreapta pe forumuri/siteuri si tot nu gasesc..
    Multumesc.

  9. salutare
    zilele trecute am cumparat si eu ceva de ei de pe site, tot cu card…inca nu au ajuns…a trecut cam o saptamana…oare pentru ei UK e mai departe decat romania sau care ar fi explicatia?pe site scrie 3-5 business days, tot cu UPS…la mine au trecut vreo 7-8…oare sunt seriosi sau nu?sau trebuie sa-i sun?deja incep sa-mi fac griji sunt ceva banuti…in jur de 1000£…
    Multumesc

  10. tracking numberu nu…doar order number…numai ca am aflat ca nu-i trimisa comanda…de ce… nu stiu…o sa incerc sa aflu de ce…multumesc

  11. salut, vad ca nu a mai fost activitate pe aici…dar poate cineva cauta si o sa aprecieze informatiile. pe scurt, zilele trecute am facut si eu o achizitie de pe sus numitul site…ce sa zic, a mers usor, a venit repede-4 zile, apoi distractia: vama. la o cumparatura de 370 USD, si transport 80 USD, adica un total de 450 USD, am platit 635 lei…taxe vamale, tva…etc. deci faceti calculele inainte de a comanda si vedeti daca se merita…sper sa fiu de ajutor.

  12. Am fost la magazin la ei in NY dar si la alte magazine de specialitate si pot sa zic ca BH e foarte scump insa sunt seriosi. Evreii stiu sa faca bani :)

  13. Nu inteleg de ce nu pot selecta o alta varianta de transport de la BH decat UPS si vor vreo 200 de dolari si inca una de vreo 400. Daca ajunge in Romania o iau de la posta sau vine direct la usa?

  14. buna!

    S-a mai schimbat ceva din 2008 la taxele vamale? Sunt aceeasi taxe ca atunci? Exista o suma sub care nu se platesc taxe? Eu as dori de exemplu sa comand un card CF in valoare de 86 dolari… Am auzit ca parca sub 100 de dolari nu se platesc taxe…

    ms!

Comments are closed.