27 Replies to “Bucuresti 2007… cu bec.”

  1. No hai sa lamurim o treaba. Nici una din fotografiile de pe site-ul meu sau de pe acest blog (din cele realizate de mine) nu sunt in nici un fel retusate, fara exceptie. O mare parte din imagini sunt realizate pe digital dar din punct de vedere a manipularii cu ajutorul computerului sunt doar calibrate (contraste, luminozitati si uneori conversii din color in alb-negru). Tot ce este in cadru s-a intamplat in fata camerei de fotografiat si lucrul asta e valabil atat pentru postul acesta cat si pentru toate imaginile din portofoliul meu.

    Acum ca am lamurit asta, becul din fotografiile de mai sus a fost aprins la cadru. Daca spun cum e facut, parca stric tot misterul.

  2. cred ca mi`am dat seama…imi dai voie sa imi dau cu parerea?…
    oricum eu sunt de parere ca cei ce vorba unui fotograf ,,lipesc luna in Photoshop” sau cei care baga pozele in photochopp nu se numesc fotografi ci editori grafici, si eu am avut ideea ca la handbal, la pozele bune, in care nu se afla mingea, sda ii fac un decupaj si sa o pun cu photoshop`ul, dar am renuntat destul de repede la idee pentru ca am zis ca asa nu o sa evoluez niciodata…fotografia reflecta, ce e in fata camerei in acel moment…si prezinta viziunea fotografului asupra unui lucru care poate fi vazut de oricine…

  3. cred ca e ceva facut cu patina de la flash…cu toate ca nu prea vad cablu…nush…prima data nu m`am uitat la toate fotografiile…si am crezut ca pur si simplu e legat un cablu de la patina, cu un alimentator si aprins la cadru…dar acum ca am studiat mai atent…chiar nu imi dau seama…dar oricum…lasa-le invaluite in mister ca e mai bine asa…si oricum bravo tie ca ai descoperit tehnica asta…:)…bafta in continuare

  4. felicitari pt fotografiile grozave si pt tot site-ul. interesanta ideea cu becul! imi dau si eu cu presupusu. am observat ca becul e spart in partea de jos si e mat.ai bagat cumva in el un beculet de lanterna cu baterie? :D sper sa-mi zici daca am dreptate.

  5. a … ar mai fi o metoda, cu o bobina de inductie de la distanta… dar nu cred ca ai folosit asa ceva, pt ca e in stadiu experimental inca

  6. Mai exista si strabuna metoda cu “Sa fie lumina!”
    Si a fost lumina…
    Dar n-ai tu, Alex, barba aia. Misterul insa e similar.
    Nu le spune cum ai facut. Lasa-ne sa visam. :)

  7. cred ca becul era vopsit cu o vopsea reflectorizanta si era luminat
    din alta parte. sau era fluorescent..:)

  8. Stii, dupa ce am citit celelalte pareri, chiar am devenit si eu curios.
    Te intreb doar: esti si pescar?

  9. Comentariile de la postul acesta ma duc cu gandul la bancurile care sunau ceva de genul: de cati… e nevoie pentru a schimba un bec? :)
    Felicitari pentru fotografii si pentru idee. Favorita este cea cu, capacul de canal rasturnat.
    Spor!

  10. hmm-am impresia ca ai cautat o lumina care sa se reflecte in becul tau..un fascicul care sa il intersecteze in asa fel incat sa para ca el radiaza. superba sesiunea, te felicit! era pacat daca era facut in ps. zic asta, chiar daca mie-mi place sa ma joc editand imagini.

  11. de ce trebuie voi sa analizati tot?!? pe mine nu ma intereseaza cum a facut-o, pe calculator sau pe strazile bucurestiului in mijlocul noptii nu conteaza.Uitati-va la poza, e frumoasa! Admirati-o si gata!

  12. eu am aflat cum ai facut aceasta poza ;)) sau mai bine zis cum de e becul aprins … mai e bun si televizoru cateodata :)
    anyway… good job :)

  13. buna. poate ca voi nu stiti dar alex este talentat si in alte lucruri care tin de arta nu numai de fotografie. cand am vazut fotografia cu becu mi-a adus aminte de lampa p care a facut-o dint-un fier de calcat vechi sau de oul cu fermoar. este cu adevarat talentat si are niste idei bune. scuze daca m-a luat gura p dinainte.

  14. cumva cu un snoot? ;)) sau cu o lumina de contur pusa din spatele becului…? ne vei dezvaluii vreodata?

  15. Salut! Ai folosit un bec cu ardere in gaz? Am inteles ca se pot aprinde daca arunci niste unde radio spre ele.

Comments are closed.