Cum am ratat Superman

tomis.jpg

Tocmai ce vazusem “Joe Limonada”, film la care am reusit sa intru cu ajutorul legitimatiei de cineast imprumuata de la tata. Urmatorul pe lista, Superman, anuntat in programul de saptamana urmatoare. Afisul era senzational, am trecut cateva zile la rand prin fata cinematografului Tomis doar ca sa il vad. Parca imi aduc aminte, pe strada dintre biserica si tribunal, mai mergeam un pic si eram acolo. Visam cu ochii deschisi, imaginatia mea de copil o lua razna vazand numai afisul.

Am asteptat o saptamana, iar o saptamana trece foarte greu cand esti copil si astepti ceva. Numaram zilele, vizitam afisul cu fiecare ocazie pana in ziua in care nu l-am mai gasit, nici afis, nici film, nici nimic. Doar o hartie in geam: “Inchis pentru demolare”. Asa am ratat Superman.

Fotografia de mai sus face parte dintr-o serie pe care am gasit-o colindand din link in link. Din context inteleg ca seria este realizata de Dan Vartanian si este foarte interesanta din punct de vedere documentar.

Merita sa vedeti:

Old Bucharest – 1976

Bucuresti, odiseea comunista

5 Replies to “Cum am ratat Superman”

  1. Iti multumesc pentru cele doua link-uri! M-am uitat pe cel cu “Bucuresti, odiseea comunista” si pot spune ca…vomit! Nu aveam idee ce cartier frumos era in locul casei poporului si cat au stricat.
    Cat despre cel cu “old bucharest”…..mi-as dori un Bucuresti virtual din anii 30-40 prin care sa ma plimb cu umbrela in mana….la Sosea :)

  2. Fotografiile lui Dan Vartanian sunt absolut wxceptionale: ma intreb cum as putea sa-l gasesc, si sa-l intreb daca mai detine si alte fotografii din perioada respectiva (ma refer, in primul rind, la cladirea Institutului Mina Minovici, la podul Serban-voda, podul Marasesti, podul Lemaitre (Timpuri Noi). Am locuit in zona respectiva, si fotografiile au o valoare atit documentara, ci si nostalgica extraordinara. Felicitari, d-le Galmeanu si pentru ideea de a alatura doua fotografii: atunci si acum. Va rog sa-mi raspundeti pe mail, daca stiti unde ar putea fi gasit dl. Vartanian.

  3. rog daca are cineva o poza cu podul lemaitre s-o posteze ! multumiri !

  4. Cinema Tomis , senzațional , am locuit pe bulevardul Mărășești colt cu Hameiului la doua stații de tramvai și mergeam des la cinema , cu cinci lei intrai la cinema , mâncai o prăjitura și iți luai un citronada la pahar, mișto !

Comments are closed.