Primul semafor electric din Bucuresti

preview3.jpg

Daca pentru voi semaforul este un cosmar, aflati ca el terorizeaza orasul de aproape optzeci de ani. La anul trebuie sa uram la multi ani pentru ca in 1929 a fost instalat primul dintre ele. Fotografia reprezinta un varf de tehnologie. Nici mai mult nici mai putin decat primul semafor electric instalat in Bucuresti. Fiind o noutate, ea avea nevoie de paza asa ca rolul politistului nu a fost complet eliminat.

Pentru cei ce vor sa identifice locatia, este vorba de intersectia Calea Victoriei cu Bulevardul Elisabeta iar pe fundal se vede Hotelul Bulevard.

Fotografia este realizata in 1929 de Nicolae Ionescu iar originalul imaginii se afla in arhiva Academiei Romane.

002.jpg

[sursa]

7 Replies to “Primul semafor electric din Bucuresti”

  1. Este in intersectia Calea Victoriei cu Bulevardul Elisabeta (Casa Centrala a Armatei, fostul Benetton, actual BRD, mai este si un Pizza Hut pe acolo, prima intersectie de la Palatul Telefoanelor mergand spre CEC) iar pe fundal se vede Hotelul Bulevard. Sau 44.4347/26.0981 daca vrei sa cauti in Google Earth.

  2. Nu trebuie instalat Google Earth. Se pot introduce coordonatele si in campul de Search din Google Maps in orice browser. Atata doar ca trebuie activat modul Satellite (undeva in dreapta sus, pe imagine), intrucat Google nu are inca harti detaliate pentru Bucuresti, asa cum au Yahoo si Microsoft.

Comments are closed.