1984

preview.jpg

Azi am scotocit prin arhiva de negative a familiei si am gasit cateva imagini facute in septembrie 1984. Lucrurile nu s-au schimbat foarte mult de atunci dar detaliile sunt interesante. Batrana Dacie, lipsa aproape totala a traficului, reclamele inexistente sunt cateva dintre ele. Fotografiile sunt facute de tatal meu, Pompiliu Galmeanu.

img038.jpgimg054.jpgimg055.jpgimg056.jpgimg082.jpg

9 Replies to “1984”

  1. M-au emotionat. Par facute intr-o duminica. Una din acele duminici in care PECO-ul era inchis si circulau doar masinile care aveau numar cu sot. Una din duminicile alea in care te-ntalneai cu prietenii si beai nechezol fiert in ibric, in care aveai timp sa citesti, sa te uiti la emisiunea lui Vornicu de la pranz sau sa asculti Europa Libera cu volumul dat mic… in fine, bunele si relele unei duminici din 1984.
    Merci.

  2. Sunt pasionat de troleibuze… Cele 3 poze de la intersectia Batistei / Sahia (pe atunci) surprind si reteaua destinata buclei provizorii de intoarcere care exista in zona, cu doar cativa ani inainte ca aceasta sa dispara. Imi aduc aminte cu nostalgie ca treceam cu ai mei prin zona si ma uitam dupa trolee si firele intortocheate de acolo. Incredibil cum pe atunci transportul in comun se putea strecura pe orice straduta, iar acum abia mai incape pe bulevarde…
    Multumesc.

  3. In ’84 aveam un an. Am ajuns in Bucuresti acum 6 ani. Am stat in camin, in Tei. In foto 055 e Biserica Batistei pe langa care trec de 6 ani, in drumul meu spre scoala, la fel ca toti studentii la arhi. :) e foarte interesant sa vad cum arata atunci.
    Multumiri.

  4. Interesante. Cred ca au fost facute intr-o duminica…In piata palatului vedem o trasura cu o mireasa, si nuntile aveau loc dupa cum se stie duminica…

Comments are closed.