Beyond a simple portrait

alex galmeanu - self-portrait

Alex Galmeanu – Self-portrait

I have fun considering this self-portrait far more than a portrait. It is truly deep and complete. It is like you are’nt see only a face, only the surface but you are entering deep into the soul. When you are going to shoot a portrait, you are really want to discover the personality of the subject, to describe it as better as possible. I wonder if the form of the brain helps or not. :)

I have done this with an RMN medical purpose scanner. I had to stay still on a bed without a single move more than half a hour. The final picture is digitally mounted from four layers. I’m sure a doctor used to read RMN will find this image a little bit strange and useless but it was made from artistic point of view, not medical :)

For a higher size of the picture, check this hi res. image

________________________________________________

Alex Galmeanu – Autoportret

Este destul de distractiv sa consider auto-portretul de mai sus mult mai mult decat un simplu portret. Este cu adevarat profund si complet. Nu este ca si cum vezi o figura, o suprafata, ci intrii adanc in suflet. Cand realizezi un portret, vrei sa descoperi personalitatea celui pe care il fotografiezi, sa il descrii atat cat poti de bine. Sunt curios daca forma creierului ajuta sau nu :)

Imaginea este facuta cu un scanner RMN ce se utilizeaza de obicei in scopuri medicale. A trebuit sa stau nemiscat mai mult de jumatate de ora pentru realizarea fotografiei. Forma finala a imaginii a fost obtinuta prin montarea digitala a patru straturi. Sunt convins ca un doctor ce este obisnuit sa citeasca RMN-uri, o sa o gaseasca usor stranie si inutila dar a fost facuta in scopuri artistice, nu medicale :)

Pentru o dimensiune mai mare a fisierului, click aici hi res. image

7 Replies to “Beyond a simple portrait”

  1. well, you haven’t mentioned anything about the noise simphony u have to listen during that half an hour ( mine all lasted more, I guess beacause u are ok, still)…More than that, yours, like mine, prove we do have something inside our heads

  2. Nu e periculos sa te iradiezi din motive artistice? :) Am facut si eu un RMN, dar nu prea eram atat de realaxat, ci din contra.

  3. Nu este chiar asa periculos. Nu este un aparat radiografic clasic, este o masinarie ce functioneaza pe baza de rezonanta magnetica. Teoretic nu are efecte secundare asa ca nu pot sa sa ma laud cu sacrificii pentru arta :)

  4. nici o fotografie nu m-a marcat atat de mult incat sa imi aduc aminte de timpul in care am facut-o. Au fost sedinte foto foarte lungi dar am realizat serii de imagini nu doar una, asa ca nu se pune.

  5. mi se pare mai intersant sa incerci sa descifrezi expresia ochilor,a muschilor fetei- dar e inedita si merita apreciata

Comments are closed.