“Proiectul 112” la Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava

Dragos Bucurenci

Am o veste buna pentru cei din Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava. Proiectul 112 ajunge la voi in oras.

Dupa un real succes in Bucuresti (peste 1500 de vizitatori in doua saptamani, conform statisticilor BCUB si aproape 17000 euro adunati in scopuri caritabile), “Proiectul 112” ajunge si in orase importante din tara.

Prin amabilitatea Iulius Mall expunem in Iasi in peroada 8-12 mai, in Timisoara in intervalul 15-19 mai, Cluj – 22-26 mai si in Suceava intre 29 mai si 2 iunie.

Proiect 112 este un proiect fotografic ce pune arta fata in fata cu teroarea violentei in familie. Acesta se materializeaza sub forma a 24 de portrete infatisand personalitati masculine de prim rang din Romania in ipostaze asemanatoare victimelor violentei domestice. Statistic vorbind, victimele sunt femeile iar barbatii, agresorii. Tocmai de aceea rolurile au fost inversate. Incercam sa demonstram barbatilor cum arata violenta domestica pe propria lor piele, i-am fotografiat in situatii in care multe dintre femei se afla. Am ales personalitati pentru ca sunt lideri de opinie, in felul acesta mesajul nostru are sanse mai mari sa fie auzit.

Mai multe detalii aici.

Fotografiile expuse, aici.

Imagini din culisele realizarii fotografiilor, aici.

7 Replies to ““Proiectul 112” la Iasi, Timisoara, Cluj si Suceava”

  1. Din pacate eu n-am apucat sa vad expozitia de la BCU si ma intreb daca ea va mai fi vreodata expusa la Bucuresti.

  2. Mi se pare mie, sau proiectul 112 este unul dintre cele mai interesante si de impact proiecte de fotografie din ultima vreme?

    Super expresive imaginile…

  3. buna alex,

    tot referitor la expozitie ma intereseaza daca s-au licitat toate pozele?!

    m-ar fi interesat fotografia cu alex abagiu.

  4. da…adevarat proiectul 112 este o idee fantastica….fotografiile pe masura…

Comments are closed.