“Street view”… made in Romania

norc1

Sa nu mai spuneti ca romanii nu fac lucruri bune. Va mai amintiti de Google Street View? Acum avem si noi unul al nostru. Se numeste NORC si il gasiti la www.norc.ro.

Este inca in stadiul beta dar acopera atat Bucurestiul (cred ca centrul este acoperit mai bine de 80%) cat si  Ploiesti si Valea Prahovei, Constanta si litoralul, Brasov si Poiana Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Pitesti, Târgoviste. Daca nu este destul, mai avem: Viena, Praga, Brno, Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra, Varsovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw si Moscova iar din comunicatul de presa inteleg ca este o initiativa 100% romaneasca la care se lucreaza deja de un an si jumatate.

Tot ei mai spun ca: “Imaginile puse la dispozitia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referentiate la nivel de strada. Tehnologia consta în utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat câte un dispozitiv proprietar de fotografiere panoramica, bazat pe 10 camere fotografice corelat cu un sistem de pozitionare global? (GPS) cu corectii (DGPS).”

Bravo!

www.norc.ro

14 Replies to ““Street view”… made in Romania”

  1. Totusi, parca Google nu a reusit sa implementeze google van=ul in Europa din niste probleme legale. Ma intreb cum s-au rezolvat ele sau ce-o fost acolo ?

  2. @Mircea Popescu

    In Europa sunt destule orase fotografiate si te pot asigura ca exista un program in derulare si in Bucuresti.

  3. 100 romanesc ? …cred ca e o gluma

    ce vedem pe NORC este de fapt 99% google – 1 % layer peste google earth, cu poze atasate

    deci sa fim corecti

  4. @dogo: sunt convins ca nu ai inteles aplicatia. NORC este chiar layer-ul despre care spui tu ca este “1 % layer peste google earth”. Pozele atasate sunt toata smecheria. Practic in fereastra aceea te poti plimba prin aproape tot orasul, imagine cu imagine. Este un fel de succesiune de cadre panoramice de 360 de grade ce merg dintr-una in alta si iti arata zona intr-un mod cat se pate de real, de la nivelul strazii. Poti sa te uiti sau sa mergi spre dreapta, stanga, inapoi, inainte. Este ca si cum esti pe strada. Principiul in gasesti in “google street view”, nu “google maps”. Anyway, aplicatia functioneaza in mod independent trebuie doar sa o deschizi full screen. Harta google este folosita doar ca pozitionare, te ajuta sa iti incepi itinerariul dintr-un loc ales si iti da o imagine de ansamblu asupra locului in care te afli.

  5. sunt disperata dupa Bucuresti, habar nu am de ce :d Si imi place sa ii fotografiez gropile, pardon strazile :P Asa ca mi se pare un proiect genial :)

  6. Mie mi-ai facut o bucurie! M-am plimbat putin, mi-am vazut si scara blocului. Mai vreau! Mi-e dor tare de orasele mele (de Bucuresti si Brasov cu precadere).

  7. Eu zic altfel: daca te uiti la pozele astea (nu ca nu a-si aprecia efortul), au o calitate mult sub cele vazute pe google earth 360. E de laudat efortu de a face mii de poze pentru a creea reteaua, dar se face rabat de la calitate. Parca mai bine ar “mai putin da’ bun”. Felicitari oricum pentru idee.

  8. in legatura cu harta de pe site-ul ala..sunt aceleasi imagini ca si pe maps.google.com, ce a facut? a copiat-o si a pus-o pe site ca sa arate ca si romanii au cu ce…..dar se vede ce au.

  9. Felicitari !
    Mi se pare o realizare foarte importanta si de buna calitate. Comparati va rog cu filmarile similare realizate in alte tari (ex. Australia, unde claritatea imaginilor apropiate, lasa de dorit). Initiativa trebuie extinsa la scara intregii tari si mai ales in zonele de interes turistic.
    Este tara noastra (cu bunele si rele ei) . De ce trebuie sa fim ipocriti?
    I.C

Comments are closed.