17 Replies to “Piata Natiunilor Unite la 90 megapixeli”

  1. salutare…sunt curios cum e facuta fotografia la 90 de magapixeli? sa inteleg ca e facuta cu un hassle sau obiectivul este foarte bun de a scos atat de bine. multumesc

  2. @Smeu:

    Obiectivul n-are nicio legătură cu dimensiunea pozelor. El influenţează doar calitatea şi unghiul/gradul de cuprindere.
    Alex a spus că sunt panorame. Rezultă că a făcut o serie de 5-7 cadre, pe verticală, apoi le-a lipit în Photoshop CS4. :D Aduni rezoluţia fiecăreia şi rezultă rezoluţia cadrului final -minus ce se pierde la tăiere şi reîncadrare.
    hassle… :-j

  3. cam câte poze ai făcut? poţi descrie puţin mai mult modul de lucru? nu de alta, dar eu nu prea am reuşit să depăşesc 12 cadre / panoramă. şi era de ~360grade.

    ai făcut 2-3 rânduri şi le-ai unit şi vertical?

  4. Ai fost la pe blocul Agricola-Fonciera :)

    Am fost si eu de doua ori acolo sus, ce terasa chic era pe vremuri. Desi nu am tehnologia de care dispui tu, am facut niste poze frumoase, totusi. Oricum, am putut realiza si o comparatie pe care a postat-o Radu Oltean la el pe blog (desi poza initiala este facuta de pe blocul vecin – Adriatica-Trieste, tot opera lui P. Antonescu):

    http://art-historia.blogspot.com/2008/12/la-fosta-opereta.html

  5. @ smeu: Este o imagine facuta din mai multe cadre lipite intre ele. In cazul de fata sunt 15 fotograme incadrate pe orizontala (3 randuri/5 coloane)

  6. @A.Faith: depinde de obiectivul pe care il folosesti. Daca ai un obiectiv foarte larg poti realiza o panorama de 360 si din 2-3 cadre dar cu o rezolutie modesta. Daca folosesti un obiectiv normal sau chiar usor tele, atunci lucrurile se schimba. Sigur, trebuie sa imparti imaginea in mai multe randuri sau coloane, e mai dificil dar rezolutia va fi mult mai buna.

  7. Senzationale imaginile. Multumesc. :)

    Banuiesc ca principala ta preocupare de acum e sa ai acces la locatii mai inalte sa acoperi tot Bucurestiul. Asteptam noutati.

  8. PONT:
    se lucreaza la reabilitatea celui mai inalt cos de fum de la CET SUD si au pus schele pe el. E oprit si s-ar putea sa fie mai accesibil. Firma care se ocupa cu lucrarile este http://www.gipgrup.ro/. Ai putea sa ii intrebi daca iti dau acces pe turn. Imagineaza-ti panorame de acolo…

Comments are closed.